Tomatensoep

Snij kruizen in het vel van de tomaten en doe ze een paar minuten in kokend water. Als het vel los komt, giet je de tomaten af, doe je ze terug in de pan en vul je de pan met koud water om ze af te laten koelen.

Haal de tomaten uit het water en trek het vel er vanaf.

Snijd de ui en pers de knoflooktenen en fruit op zacht vuur.

Snij het groene kroontje uit de ontvelde tomaten. Snijd in stukken en bak een paar minuten mee met de ui en de knoflook.

Doe alles in een grote pan. Voeg fles tomatensaus toe.

Vul de lege fles met water en voeg ook toe.

Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en roer met een pollepel alles goed door.

Laat ruim een half uur zachtjes koken.

Pureer met een staafmixer en voeg een beetje peper toe.

Bij het opdienen kun je geraspte kaas of een kloddertje mascarpone toevoegen.

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *