glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Pompoen soep

Pompoen soep

Omdat het nog winter is; een lekker vullende, romige soep. Te maken in anderhalf uur, en niet moeilijk!

Kooktijd: 1,5 uur
Hoeveelheid: 6 personen

 

Ingredients

1 grote pompoen of 2/3 kleintjes

1 middelgrote ui

3 middelgrote winterpenen

3 bouillonblokjes

1,5 liter water

 

Bereiding

Kook 1,5 liter water met de verkruimelde bouillonblokjes.

Leg de pompoen een kwartiertje in kokend water, snijd dan in kwarten en haal alle draden en zaadjes weg.

Snijd de pompoen en de wortel in kleine stukjes.

Fruit de ui, voeg de stukjes wortel en pompoen toe en bak alles eventjes op.

Voeg dit daarna toe aan de bouillon.

Laat dit een uurtje koken.

Pureer met een staafmixer.

Als de soep erg dik is kun je een beetje water toevoegen, voeg een beetje peper nog toe voor de smaak. 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *