Dadeltaart

Dadeltaart

Dit is een ontzettend lekkere taart met dadels. Ik heb voor mijn verjaardag deze taart gebakken en iedereen vond ‘m lekker! Toen heb ik laten raden wat voor taart het was. Chocoladetaart? Nee, maar daar smaakt het wel naar!

Kooktijd: 1 uur en 30 minuten
Hoeveelheid: 1 taart, 23 cm doorsnede

 

Ingrediënten

Voor de taart:
170 gram dadels, ontpit en fijngesneden

1 theelepel baksoda

175 gram zelfrijzend bakmeel

60 gram boter

175 gram kristalsuiker

2 theelepel vanilla aroma

2 eieren

Voor de saus:
100 gram bruine basterdsuiker

3 eetlepels slagroom

70 gram boter

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een taartvorm in ( liever geen springvorm).

Breng de dadels met 300 ml water aan de kook.

Roer de baking soda erdoor

Laat eventjes afkoelen.

Klop de boter en de suiker met een mixer of keukenmachine.

Klop één voor één de eieren door het suiker boter mengsel.

Klop beetje bij beetje de bloem door het mengsel.

Voeg de vanille aroma toe.

Roer het dadelmengsel goed door het andere mengsel.

Giet het beslag in een vorm en bak de tart 30-40 minuten.

Meng alle saus-ingrediënten 3 minuten op laag vuur.

Giet de saus over de (nog warme) taart.

Zet de taart terug in de oven en laat de taart de saus absorberen.

Haal de taart uit de oven.

Laat de taart (nog in de vorm) afkoelen.

Smullen maar!

Print Friendly, PDF & Email


3 thoughts on “Dadeltaart”

  • Hij is meer dan overzalig, overoverzalig zelfs.
    Ik had een stukje voor jullie willen bewaren,
    maar helaas …

  • Gisteren deze heerlijke taart geproefd.
    Gebakken door Oma Greet van Anniek.
    Ik kon haast niet geloven, dat dit een recept was van haar kleindochter.
    Maar nu ik de website zie..
    Fantastisch!
    En het ziet er allemaal even heerlijk uit.
    Ik begin met de dadeltaart te maken, maar ik weet zeker, dat ik nog veel andere recepten ga proberen.
    Geweldig Anniek!!

  • Hallo,
    Deze verrukkelijke taart heb ik bij je oma, Wanda, gegeten. Echt heerlijk!! Oma kan ook al zo lekker koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *