glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Zebra taart

Zebra taart

Omdat ik al lang geen taart  meer had gebakken zocht ik een recept. Ik vond dit recept van een zebra taart. Hij zag er prachtig uit en ik vond het de moeite waard om hem te proberen. Hij is gelukt ook! Een heerlijke zoete taart die er ook nog eens prachtig uitziet!

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Meng in een kom de boter en suiker.
 
Voeg de crème fraîche, eieren en bakpoeder toe.
 
Roer dan beetje bij beetje de bloem erdoor.
 
Verdeel het beslag over twee kommen.
 
Voeg bij de ene de cacao toe. Zo krijg je 2 kleuren!
 
Schep 3 eetlepels van het lichte beslag in het midden van de bakvorm.
 
Schep dan 3 eetlepels van het donkere op het lichte beslag. herhaal totdat het beslag op is.
 
Zet de bakvorm 50-60 minuten in de oven.
 
Versier de taart eventueel nog met glazuur, poedersuiker of marsepein.
 
 
Smullen maar!
Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *