Venkelsoep

Venkelsoep

Venkelsoep is een heerlijke lichte, heldere soep die niet moeilijk is om te maken.

Als hoofdgerecht:

Kooktijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Ingrediƫnten

3 knollen venkel

2 aardappels

1 ui

2 groentebouillonblokjes (van Albert Heijn)

Bereiding

Snijd de groene stukken van de venkel weg. Snij de venkel doormidden en verwijder de harde kern aan de onderkant. Snijd de overige venkel in stukken.

Schil de aardappels en snij in stukken.

Snij de ui in stukjes en fruit ‘m.

Kook 1 liter water.

Doe de ui, de venkel, de aardappels en de bouillonblokjes bij het water.

Laat 20 minuten koken.

Pureer met de staafmixer. Voeg eventueel nog water toe om de soep te verdunnen.

Voeg beetje peper toe.

Serveer, eet smakelijk!

Je kunt de soep die over is in de ijskast bewaren voor de volgende dag, of invriezen, dan kun je de soep nog langer bewaren.

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Venkelsoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *