glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Erwtensoep

Erwtensoep

Erwtensoep is echt zoiets dat veel lekkerder is als je het zelf maakt, dan uit een pak. Hiervoor een handig receptje.

Kooktijd: 2 uur
Hoeveelheid: 4-6 personen

 

Ingrediënten

400 gram spliterwten

1 prei

1 middelgrote ui

1 middelgrote winterpeen

1/4 knolselderij

2-3 takjes selderij (géén bleekselderij)

1 blaadje laurier

1 rookworst

spekjes

 

Bereiding

Doe 1,5-2 liter water in een grote pan en voeg de spliterwten en laurier toe.

Breng aan de kook en laat een uur (ongeveer) zachtjes koken.

Snijd de rest van de groenten in kleine stukken.

Haal het laurierblaadje weer uit de pan.

Voeg de groente toe en laat alles nog een half uur koken.

Bak de spekjes

Maak fijn met de staafmixer en voeg beetje peper, plakjes rookworst en de spekjes toe.

Als je de soep nog iets dikker wilt, laatje het nog even staan.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *