Mini koekjes-tiramisu’s

Mini koekjes-tiramisu’s

Dit is mijn favoriete toetje. Met zelfgebakken chocolate chip koekjes bouw je een soort mini tiramisu’s. Heerlijk en ook niet moeilijk om te maken. Je kunt er natuurlijk net als bij een standaard tiramisu voor kiezen een grote schaal te maken, maar ik vind het leuker er kleine porties van te maken. 

Voor vier toetjes

INGREDIËNTEN
75 g roomboter
75 g kristalsuiker
60 g lichtbruine basterdsuiker
1 ei
1 tl vanille-extract
175 g meel
1 tl bakpoeder
200 ml slagroom
Grote snuf poedersuiker
3 scheppen (ong. 100 g) mascarpone
Meer chocolade of m&m’s

BEREIDING
Begin met het bakken van de koekjes. Meng de boter met de kristalsuiker en lichtbruine basterdsuiker. Als de boter nog heel koud is, kun je deze 1/2 minuut in de magnetron zetten. Als het goed gemengd is, voeg je een ei en vanille-extract toe. Meng goed. 

Voeg nu het meel en bakpoeder toe. Meng tot er nog een klein beetje meel niet gemengd is. Hak nu de chocolade fijn. Kneed door het deeg tot al het meel gemengd is. 

Verwarm de oven voor op 180 graden

Maak vijf koekjes per bakplaat. Er is waarschijnlijk genoeg deeg voor ongeveer 10 koekjes (en dus twee bakplaten). Het makkelijks gaat dit, als je een ijsschep gebruikt, zo krijgen alle koekjes dezelfde grootte. 

Bak de koekjes ongeveer 8 minuten. Laat dan afkoelen.

Klop de slagroom met een grote snuf poedersuiker stijf. Meng dan in delen een paar scheppen mascarpone toe om het mengsel iets steviger te maken. 
Hak ook de chocolade fijn en zet klaar.

Nu kun je beginnen met de opbouw van de toetjes. Begin met een theelepel van het slagroommengsel op de bodem van het schaaltje. Leg hierop een bodempje van koek, ik gebruik een aantal stukjes koek zodat je niet met je vork door de koeklagen hoeft te prikken. Bestrijk dit met een laag van het slagroommengsel. Bestrooi met chocolade. Laag koekjes. Slagroommengsel. Dek af met een laagje chocolade en eventueel nog een stukje koek ter decoratie. 

Eet smakelijk. 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *