Mochi met aardbeien en speculaas

Mochi met aardbeien en speculaas

Waar wij met nieuwjaar oliebollen eten, wordt in Japan mochi gegeten. Mochi bestaat uit een vulling van room waaromheen een deegje zit van rijstmeel: natuurlijk glutenvrij dus. Met de vulling kan oneindig gevarieerd worden tot elke keer een compleet andere mochi! Hier het recept voor een mochi met aardbeien en speculaas. 

Voor ca. zeven mochi’s

INGREDIËNTEN
150 ml slagroom
10 g poedersuiker
klein handje aardbeien
+/- 5 speculaasjes
120 ml melk
65 g kristalsuiker
tl vanille-extract
30 g roomboter
65 g rijstmeel
maismeel (om werkblad te bestuiven)

BEREIDING
Klop de slagroom met poedersuiker stijf. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd in kleine stukjes. Maal de speculaas fijn en voeg samen met de aardbeien toe aan de slagroom.

Verdeel het mengsel in 7 porties en schep het in ‘kleine bergjes’ op een met bakpapier bekleed bord. Dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Zet een uur in de vriezer

Verwarm melk en suiker op laag vuur in een steelpan. Voeg als alle suiker is opgelost ook vanille-extract en boter toe. 

Roer tot slot beetje bij beetje het meel erdoorheen en blijf het een paar minuten doorroeren op middelhoog vuur. Voeg eventueel roze voedingskleurstof toe. 

Laat het deeg afkoelen. 

Bestuif het werkblad met maismeel en kneed het deeg even door. Verdeel het in zeven porties. Maak van elke portie een cirkelvormig plat deegje. Leg hier het bolletje bevroren slagroommengsel in en vouw het deeg hieromheen. Zorg dat het goed sluit, anders gaat de vulling eruitlopen. 

Bestrooi eventueel ter decoratie met speculaaskruimels. 

 

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *