Kwarktaart
Kooktijd: | 1 uur |
Hoeveelheid: | taart van 20 cm doorsnede |
Ingrediënten
150 gram koekjes (ik gebruik speculaasjes)
500 ml vanillekwark
1 ei
3 lepels bloem (ik gebruik shär mix c, te koop bij holland en barret, nieuwe naam van de tuinen)
60 gram boter
1 (of 2) zakje(s) vanillesuiker
50 gram witte basterdsuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verkruimel de koekjes.
Smelt de boter.
Meng de verkruimelde koekjes en gesmolten boter met een pollepel goed door.
Leg een bakpapiertje in de springvorm.
Verspreid de koekjes over de bodem.
Bak 8 minuten in de oven.Verhoog daarna de oven naar 200 graden.
Meng in een kom de kwark, vanille- en basterd suiker, het ei en de bloem goed door.
Verspreid de vulling over de bodem.
Bak 30 minuten in de ovn.
Laat even afkoelen in de ijskast.
Smullen maar!