Bramentaart

Bramentaart

Deze bramentaart is erg lekker. Je maakt een lekker beslag, giet de helft in de taartvorm, verdeelt de bramen over het belsag, vult de taartvorm met de rest van het deeg en besmeert de taart als-ie uit de oven komt met (zelfgemaakte) bramenjam! Ingrediënten:
Voor de taart:
3 eiwitten
125 gram ongezouten boter
75 gram kristalsuiker
75 gram poedersuiker
125 gram amandelmeel
150 gram bramen
Voor de jam:
100 gram bramen
90 gram geleisuiker speciaal
1 leeg en schoongemaakt glazen potje

Bereiding:
Breng de bramen en de geleisuiker in een pannetje aan de kook.
Als het warm is en er niet meer zo heel veel klontjes in zitten mag het in het pesto- potje. P.s. niet alle klontjes gaan er uit met bramen.
Maak van de boter beurre noisette door ‘m te verhitten tot er een lichtbruine kleur en een nootachtige geur ontstaat.
Meng de suikers en het amandelmeel.
Klop de eiwitten schuimig.
Meng het eiwit met de boter en het mengsel van suiker en amandelmeel.
Goed roeren tot alles gemengd is.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter een bakvorm van 17 centimeter doorsnede.
Giet de helft van het beslag in de vorm.
Verdeel de bramen erover. (net zoals op de foto)
Dek af met de rest van het beslag.
Bak de taart in 30 minuten gaar in de oven.
Als de taart helemaal afgekoeld is bestrijk je hem met de jam. Je kan een beetje jam bewaren.
Smullen maar

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *