glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Kruimelcupcakes met banketbakkersroom

Kruimelcupcakes met banketbakkersroom

Cupcakes vind ik toch altijd nog leuk om te maken. Vroeger maakte ik ze ook veel. Nu heb ik het mezelf iets moeilijker gemaakt door ook banketbakkersroom en koekkruimels toe te voegen. En wat is dat toch lekker!

Kooktijd: ruim 1 uur
Hoeveelheid: 6 cupcakes (best groot)

Ingrediënten

 

Voor de cake:

100 g boter

100 g suiker

100 g zelfrijzend bakmeel (=meel met half zakje bakpoeder en een snufje zout)

1 zakje vanillesuiker

2 eieren

Voor de vulling:

1 keer recept voor banketbakkersroom

30 g boter

40 g suiker

65 g meel

Bereiding

Begin met het maken van de banketbakkersroom. Zet het daarna in de ijskast tot je het verder gebruikt.

Meng boter, suiker en vanillesuiker tot een egaal mengsel. Voeg één voor één de eieren toe.

Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en roer tot het is opgenomen. (niet langer, dan worden de cupcakes droog)

Verdeel de cupcakevormpjes over het bakblik. Gebruik je een cupcakevorm waarmee je 12 cupcakes tegelijk maakt, gebruik je de middelste 6 en laat je de zijkanten leeg. Zo worden alle cupcakes gelijkmatig gebakken.

Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes.

Haal het folie van de banketbakkersroom en roer even door. Het is nog iets steviger geworden, dat hoort. Verdeel met een theelepel kloddertjes over de cupcakes en spreid een beetje uit.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kneed de overige ingrediënten van de vulling tot een droog deegje en verkruimel dit over de cupcakes.

Bak in een kwartier gaar. Laat een klein beetje afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. 

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *