Kip spiesjes
Deze kip yakitori spiesjes zijn heel lekker mals vanbinnen en hebben van buiten een lekker zoet korstje, zeker eens maken!
Kooktijd: | 40 minuten |
Hoeveelheid: | 7 spiesjes |
Ingrediënten
100 ml Japanse sojasaus
100 gram witte/lichte basterdsuiker
50 ml Japanse rijstwijn (mirin, te vinden bij de sushi-afdeling)
3 cm verse gember
2 teentjes knoflook
350 gram kipfilet (ik gebruik dij-filet)
Bereiding
Doe de sojasaus, basterdsuiker en rijstwijn in een steelpan.
Snij de gember en knoflook in dunne plakjes en voeg toe aan de saus.
Breng de saus aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
Giet de saus door een zeef, om de knoflook en gember er uit te vissen, en vang op in een kommetje.
Snijd de kip in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Rijg ze aan saté prikkers en laat wat ruimte tussen elk kipstukje.
Leg de spiesjes in een grillpan (ik gebruik een grill-ijzer) en bestrijk ze met een kwastje met de saus.
Bak de spiezen 6 minuten. Draai ze elke keer een beetje en bestrijk opnieuw met de saus. (Ongeveer elke halve minuut omdraaien.)
Eet smakelijk!