Goulash

Goulash

Goulash is een Hongaarse stoofschotel die heerlijk is voor in de winter. Omdat dit een gerecht is dat een aantal uren moet stoven, is het wel handig er een middag voor uit te trekken.

Kooktijd: 3 uur
Hoeveelheid: 8 personen

Ingrediënten

6 eetlepels olijfolie
4 grote uien
4 tenen knoflook
1 kg rib- of runderlappen (van te voren al even op kamertemperatuur brengen)
2 theelepels karwijzaad
4 eetlepels milde paprikapoeder
1 liter kippenbouillon
400 gram aardappelen (vastkokend)
2 rode paprika’s
4 tomaten
200 ml volle yoghurt

Bereiding

Snijd de ui en pers de knoflook. Verhit een beetje olie in een braadpan en fruit zo’n 5 minuten op laag vuur.

Snijd het vlees in blokjes van 1 bij 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad en paprikapoeder toe en bak 5 minuten. Voeg dan de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Stoof twee uur met de deksel schuin op de pan en roer af en toe door.

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd ook de paprika en tomaat en voeg dit samen met de aardappels aan de pan toe. Laat nog een half uur garen.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *