glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Goulash

Goulash

Inleidende tekst Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut tempus tempor lacus eget feugiat. In cursus quam at ornare egestas. Duis sagittis ante eget dignissim egestas. Sed rhoncus metus neque, sit amet vulputate odio fermentum sed. Mauris fermentum erat quam, bibendum mollis sem dapibus et. Fusce sit amet odio in massa feugiat iaculis.

Kooktijd: 3 uur
Hoeveelheid: 8 personen

 

Ingrediënten

6 eetlepels olijfolie

4 grote uien

4 tenen knoflook

1 kg rib- of runderlappen (van te voren al even op kamertemperatuur brengen)

2 theelepels karwijzaad

4 eetlepels milde paprikapoeder

1 liter kippenbouillon

400 gram (vastkokende) aardappelen

2 rode paprika’s

4 (tastytros)tomaten

200 ml volle yoghurt

 

Bereiding

Snijd de ui en pers de knoflook. Verhit een beetje olie in een braadpan en fruit zo’n 5 minuten op laag vuur.

Snijd het vlees in blokjes van 1 bij 1 cm.

Voeg het vlees, en de ingrediënten die onder het kopje ‘kruiden’ staan toe en bak 5 minuten.

Doe de bouillon(-ingediënten) erbij en breng aan de kook. 

Zet de deksel op de pan maar laat wel een opening. Stoof in 2 uur gaar en roer af en toe.

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm.

Snijd ook de paprika en tomaat en voeg dit samen met de aardappels aan de pan toe. Roer de yoghurt door de saus en laat in 30 minuten gaar worden. (In totaal heeft het dus 2,5 uur gekookt).

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *