glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Spare-ribs

Spare-ribs

Bij het invoeren van dit recept krijg ik meteen al weer trek, want wat zijn deze spare-ribs toch lekker! Een lekker mals vleesje met een zoet, knapperig korstje, jammie!

Kooktijd: 2,5- 3 uur
Hoeveelheid: ca 4 personen

 

Ingrediënten

Vlees:
Spare-ribs

Marinade:
1 ui
2 teentjes knoflook
Ketjap (meer dan halve fles)
Ketchup (veel!)
Bruine basterdsuiker (ongeveer drie grote eetlepels)
(zoetstof)

 

Bereiding

Voor het vlees:

Als je (bij de slager) spare-ribs zonder vliesje hebt gekocht, kun je de volgende stap overslaan.

Begin met het verwijderen van het vliesje op de onderkant van de spare-ribs: gebruik een mesje dat je steeds tussen het vlees en het vliesje steekt en dan kun je het voorzichtig met je handen van het blees trekken. Dit is een best wel (vervelend,) geduldig klusje. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 

Schraap met een mes het overtollige vet van de ribs af.

Voor de marinade:

Doe alle ingrediënten die onder het kopje ‘marinade’ staan in een grote kom. (Ui eerst snipperen en knoflook persen.)

Zet het vlees in de kom met marinade en laat minstens 1,5 uur staan, maar je kunt dit ook een hele dag doen, en de spare-ribs een dag van te voren of ‘s ochtends al maken.

Bakken:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier de ribs op.

Bak zo’n 45 minuten.

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *