Citroen-merengue cheesecake
De citroen-meringue cheesecake is een heerlijke zoete en zure taart met een volle smaak. De kruimige koek, de kwarkige vulling en de meringue topping passen perfect bij elkaar en het is een feest om de deze taart op tafel te zetten.
Kooktijd: | 16 uur 30 minuten |
Hoeveelheid: | 1 taart, 26 cm doorsnede |
Ingrediënten
Taartbodem:
250 gram koekjes, biscuitjes
50 gram witte choco
50 gram roomboter
Vulling:
700 gram Philadelphia
210 gram kristalsuiker
4 eieren+1 dooier
50 ml slagroom
Scheutje vanille aroma
20 gram bloem (kuchen en keksen- te koop bij de tuinen)
4 eetlepels lemon curd
Merengue:
Snufje zout
4 eiwitten op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram poedersuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verkruimel de koekjes.
Smelt de witte choco au bain-Marie.
Smelt de roomboter.
Meng de gesmolten boter en chocola door de kruimels.
Bekleed een springvorm met een doorsnede van 26 cm met bakpapier.
Verspreid de kruimels met de bolle kant van een lepel over de boden van de vorm.
Bak de bodem een kwartiertje.
Klop de roomkaas met de suiker.
Klop de eieren en de dooier erdoor.
Voeg de room en vanille aroma toe.
Klop tot je een gladde en romige vulling hebt.
Roer tot slot voorzichtig de lemon curd erdoor.
Verdeel de vulling over de bodem.
Zet de oven op 150 graden.
Schuif de cheesecake in de oven en bak 1,5 uur.
Zet de oven uit en laat nog 2 uur in de oven staan.
Zet de taart daarna een nacht in de ijskast.
Haal de cheesecake uit de ijskast.
Klop voor de meringue de eiwitten met het zout en de suiker stijf.
Verdeel de meringue over de taart. Brand met een gasbrander de pieken bruin.
Eet smakelijk!