Pannenkoeken

Pannenkoeken

Aangezien het altijd handig is een goed basisrecept voor pannenkoeken te hebben, zet ik mijn recept er toch maar op. Dit recept is genoeg voor ongeveer 7 pannenkoeken. Dit hangt er natuurlijk vanaf hoe dik en groot jij de pannenkoeken maakt. Ik eet pannenkoeken vaak met ahornsiroop/esdoornsiroop, maar ook met poedersuiker of stroop zijn de pannenkoeken ook erg lekker.

Kooktijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 7 pannenkoeken

 

Ingrediƫnten

110 gram kuchen en keksen bloem, te koop bij de tuinen

snufje zout

2 eieren

300 ml melk

 

Bereiding

Zeef de bloem en het zout boven een beslagkom.

Meng de eieren erdoor.

Klop de helft van de melk erdoor.

Roer de rest van de melk erdoor en meng tot een glad geheel.

Verhit een klein klontje boter of een scheutje olijfolie in een pan.

Voeg net genoeg beslag toe om de bodem te bedekken.

Bak de pannenkoek goudbruin, draai de pannenkoek om en bak nog 50 seconden.

Herhaal tot het beslag op is.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *