glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood is erg lekker en gezond. Als je erg honger hebt is dit ook heel lekker, want de bananen, walnoten en kokos geven je snel weer energie!

Ingrediënten: 

3 (hele rijpe) bananen
3 eieren
150 gr meel
2 theelepels bakpoeder
75 gr walnoten
30 gr gemalen kokos
Je kan het meel vervangen door amandelmeel en nog 40 gr dadels en 40 gr gedroogde vijgen toevoegen.<br />
En voor de zoetere variant kan je ook een beetje honing, een theelepel kaneel en wat kleine brokjes pure chocola toevoegen.</p>

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pureer de bananen glad.
Klop één voor één de eieren er doorheen.

bananenbrood-banaan-en-ei-mengen
Roer het meel, bakpoeder en een snufje zout door het beslag.

bananenbrood-meel-bij-ei-en-banaan
Hak de walnoten grof en voeg toe.

bananenbrood-walnoten-hakken
Roer tenslotte de kokos er doorheen.

bananenbrood-walnotenen-kokos-door-beslag

 

Vet de cakevorm in met boter.

bananenbrood-bakblik-invetten
Giet beslag in de cakevorm.

bananenbrood-beslag-in-bakblik
Bak ongeveer 30 minuten in de oven. Test met een satéprikker op gaarheid, als de prikker droog uit het brood komt, is het brood gaar.

 

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Bananenbrood”

  • Ik heb het bananenbrood gemaakt, Hij was erg simpel om te maken en erg lekker! Ik had hem iets korter gedaan omdat hij toen als gaar was. Ik kreeg hem niet uit de bakvorm dus ik zou ook misschien nog wat bloem erop doen. Erg lekker, gezond en geeft mega veel energie!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *