glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Naanbrood

Naanbrood

Toen ik dit recept in een tijdschrift zag staan moest ik het proberen. Het leek me heerlijk een makkelijk recept te hebben voor broodjes die je kan eten bij de borrel, of dippen in een dipsausje. Wij hebben deze naanbroodjes zelfs een keer bij het avondeten gegeten!

Kooktijd:  45 minuten
Hoeveelheid: voor 8 broodjes

Ingrediënten

200 g witte broodmix

8 g bakpoeder

mespunt zout

150 g (volle) yoghurt

50 ml olijfolie

teen knoflook

za’atar of andere gedroogde kruiden

Bereiding

Meng in een kom broodmix, bakpoeder en zout. Voeg de yoghurt toe en roer tot grove kruimels. Kneed het deeg met je handen verder tot er een plakkerige deegbol ontstaat.

Pak een ander kommetje en meng hierin de olijfolie met de za’atar. Pers de knoflook uit en voeg deze ook toe.

Verhit olie in een grilpan. 

Verdeel het deeg in 8 ongeveer gelijke stukken. Leg 1 stukje op een stukje plastic folie en leg hier nog een stukje folie bovenop. Gebruik een roller of duw het deeg met je vingers uit elkaar tot een plat broodje. Maak zo alle broodjes.

Leg een broodje in de pan (of als het past meerdere tegelijk) en bestrijk met de kruidenolie. Draai na een tijdje om en bestrijk weer met de olie. Herhaal dit tot de broodjes gaar zijn.

De broodjes zijn het lekkerst vers, anders kun je ze ook even in de broodrooster doen.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *