Vanillesaus

Vanillesaus

Quisque pulvinar augue nunc, elementum pretium erat egestas at. Curabitur porta diam et justo cursus ullamcorper. Cras mollis nec neque ut congue. Mauris luctus, metus sit amet malesuada aliquet, odio justo pulvinar diam, at viverra ante diam ut nunc. Nam ut mi vehicula, porta est non, iaculis sem. Nam placerat quam ac maximus suscipit.

Kooktijd: 30 minuten
Hoeveelheid: halve liter saus

 

Ingrediƫnten

250 ml (volle) melk

250 ml slagroom

1 vannillestokje

1 theelepel maizena

2 eieren

50 gram witte basterdsuiker

 

Bereiding

Schenk de melk en de slagroom in een steelpan.

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Voeg dit toe aan de melk en slagroom, voeg ook het stokje toe.

Breng dit mengsel aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur doorkoken.

Los in een kommetje de maizena op in enkele druppels water.

Scheid de eidooiers van de eiwitten. (Het eiwit wordt verder niet gebruikt.)

Klop in een kommetje de eidooiers, maizena en suiker schuimig totdat het bleek en romig wordt.

Schenk al roerende een scheut van de hete melk bij het eiermengsel. (Even familie maken)

Klop dit goed door en schenk het eiermengsel in de pan met hete melk.

Verwarm de saus roerend met een houten lepel tot de saus gebonden wordt.

Smullen maar!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *