glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Superlekkere glutenvrije quiche

Superlekkere glutenvrije quiche

Een lekkere glutenvrije quiche maken is best lastig. De bodem wordt vaak droog en kruimelt veel. Omdat ik ook best lang heb gezocht naar een lekkere bodem, wil ik graag mijn recept met jullie delen. Dit deeg is helemaal niet droog en kruimelt ook niet. Niet moeilijk om te maken, maar wel heeeeel lekker! 

Kooktijd: 1 uur
Hoeveelheid: 1 quiche, 27 cm doorsnede

 

Ingrediënten

Bodem

300 g meel (kuchen en keken meel van Shär, te koop bij Holland en Barret)

2 eieren

150 g roomboter

1 theelepel bakpoeder

200 g kwark

Vulling

150 g geraspte kaas

100 g hamreepjes

100 g spekjes

1 ui

50 ml slagroom (geen geklopte natuurlijk)

6 eieren

 

Bereiding

Smelt de roomboter. Dit gaat het snelst als je er eerst blokjes van snijdt.

Doe het meel, bakpoeder, de eieren en de kwark in een kom.

Voeg de gesmolten boter toe en roer met een pollepel hard tot een smeuïg deeg. Het deeg is erg plakkerig, dat hoort.

Smeer een bakvorm (ongeveer 27 cm doorsnede) in met boter. Misschien kun je een restje boter uit de pan van de gesmolten boter gebruiken.

Zet een kommetje (koud) water klaar, hier kun je zometeen je handen in dopen, zodat er niet teveel deeg aan je handen blijft plakken.

Verdeel een laagje deeg over de bodem. Doop af en toe je handen in het water. Zorg dat je ook de randjes bedekt. Vaak is er iets meer deeg dan nodig, dus maak niet alles op, dan wordt de bodem te dik.

Begin met de vulling door de spekjes knapperig te bakken. Haal halverwege uit de pan om kleiner te snijden. 

Snijd de ui en bak mee met de spekjes. 

Doe de eieren met de slagroom en een beetje peper en zout in een kom en klop goed door elkaar. 

Verdeel de spekjes over de bodem en druk klein beetje aan.

Verwarm de oven voor op ruim 200 graden.

Verdeel de hammetjes over de spekjes en strooi de kaas erover.

Giet het ei-mengsel eroverheen en druk de kaas een klein beetje naar beneden.

Bak een half uur in de oven.

Laat een klein beetje afkoelen voor je ‘m uit de vorm haalt, dan is de bodem nog te zacht.

Eet smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *