glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Pasta mascarpone uit de oven

Pasta mascarpone uit de oven

Heerlijke pasta, makkelijk om te maken en gaat lekker snel! Pasta met mascarpone, cherrytomaatjes, hamblokjes, lente-uitjes en bovenop geraspte kaas. Heerlijk!

Kooktijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4-5 personen

 

Ingrediënten

250 gram pasta

1 bakje mascarpone  (200-250 gram)

3 lente-/bosuitjes ( is het zelfde )

Bakje cherrytomaatjes (150-200 gram)

Hamblokjes (200-250 gram)

Geraspte kaas (veel)

 

Bereiding

Was de cherrytomaatjes en snijd ze één of twee keer doormidden.

Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes of in stukjes. Doe ze in het vergiet en spoel ze even af.

Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Giet daarna in het vergiet, maar spoel niet af met koud water!

Doe de pasta in een grote kom of terug in de pan. Doe de mascarpone bij de pasta en roer door tot het is verspreid en gesmolten. (Doordat de pasta nog warm was gaat dit makkelijker)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer voorzichtig de hamblokjes, tomaatjes en lente-uitjes door de pasta met mascarpone.

Smeer een ovenschaal een beetje in met olie en doe de pasta erbij.

Strooi de geraspte kaas over de pasta.

Zet (ongeveer) 10 minuten in de oven. Het maakt niet heel erg uit, het is alleen om de kaas te laten smelten en alles een beetje op te warmen.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *