Panna cotta

Panna cotta

Panna cotta, je hebt het vast wel eens in een restaurant besteld als toetje. Lekker hè? Deze heerlijke kleine romige puddinkjes kun je met gemak ook zelf maken. Het is niet veel werk en ook niet echt moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een goed recept en dat heb je nu! Veel plezier en alvast smakelijk eten!

Ingredienten

250 ml slagroom
15 gram suiker
2 blaadjes gelatine
1 zakje vanillesuiker
Eventueeel aardbeien
plastic folie
5 kleine bakjes/puddingvormpjes

Bereiding

Breng de suiker en slagroom in een pannetje zo’n 15 minuten aan de kook.
Laat de gelatine weken in water.
Knijp de gelatine uit en roer door de hete slagroom.
Voeg de vanillesuiker toe.
Laat het hele mengsel een beetje afkoelen.
Bekleed alle bakjes met folie, zodat je ze straks makkelijker uit de vormpjes kan krijgen.
Zet ze 1,5 tot 2 uur in de vriezer of zo’n 3 uur in de ijskast.
Als de room de structuur van pudding heeft gekregen haal je ze uit de ijskast/vriezer.
Trek voorzichtig aan de uitstekende randjes folie om de panna cotta’s los te maken van het bakje.
Pak een bordje en draai boven het bordje het bakje om. Til het bakje op en trek voorzichtig het folietje van de panna cotta.
Voor de aardbeiensaus was en ontkroon je de aardbeien. Prak ze met een vork fijn en meng met poedersuiker.
Schep de saus over de panna cotta en leg er eventueel nog wat aardbeien bij en/of bestrooi met poedersuiker.
Smullen maar!

 

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *