Bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding

Deze pudding vind ik heerlijk, terwijl ik bitterkoekjes niet voor mijn eigen plezier zou eten. Door de bitterkoekjes in vrij kleine stukjes te snijden hangt de bittere smaak van de bitterkoekjes erg mooi samen met de zoete smaak van de pudding. Heerlijk!

Ingrediënten:

0,5 l melk
3 eidooiers
100 gram suiker
1 vanillestokje
6 blaadjes gelatine
250 ml slagroom
50 gram chocolade (kan ook zonder, maar het is erg lekker samen met de koekjes)
En natuurlijk: 100 gram bitterkoekjes

Bereiding:

Breng de melk aan de kook.
Schraap het merg uit het vanille stokje en voel toe. het stokje zelf kan je er ook bij doen en eer later weer uithalen, zodat echt al het merg eruit is of je doet wat kristalsuiker in een pot
en voegt daaraan de stokjes toe. als je dat nog een paar keer doet kan je je eigen vanillesuiker maken.
Week alvast de gelatine in koud water.
Klop de eidooiers met de suiker. (de eiwitten heb je niet nodig)
Klop de slagroom schuimig.
Snijd de bitterkoekjes in kleine stukjes.
Hak de chocola fijn of rasp hem.
Voeg eerst de eidooiers toe aan de melk.
Roer even goed door.
Schep dan heel voorzichtig de slagroom door de warme melk.
Giet het puddingmengsel in de vormpjes.
Voeg bij elk vormpje ongeveer 1 eetlepel chocola en koekjes toe.
Zet 2 in de ijskast. Je kan ze ook 1 uur in de vriezer zetten, dan krijg je het zelfde resultaat. Wel raad ik je aan om de pudding na 1 uur in de vriezer, als je hem nog niet gaat eten, naar de ijskast te verplaatsen. Anders bevriest de pudding en moet je eerst nog heel lang wachten voordat je ‘m op kan eten!
Smullen maar!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *