Croque monsieur

Croque monsieur

Als je de gewone tosti een beetje zat bent, waarom maak je dan niet een keer de Franse variant? Deze is wat meer werk, maar echt het proberen waard.

Voor 1 croque monsieur

INGREDIËNTEN
2 boterhammen
1 eetlepel honingmosterd
klontje boter (ong. 7 gram)
tl meel (ong. 7 gram)
60 ml melk
40 g geraspte kaas
1 plak ham

BEREIDING
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier één boterham op. Besmeer deze met een theelepel honingmosterd. Smeer ook een theelepel mosterd op de andere boterham, leg deze weg. 

Zet het meel klaar en schenk vast 60 ml melk in een maatbeker of kannetje. Smelt de boter in een steelpannetje. Als het is gesmolten voeg je het meel toe. Laat dit een minuut bakken. Voeg nu in delen de melk toe, tot er een mooie saus ontstaat. Als je slechts 1 croque monsieur maakt (hoeveelheid van dit recept), is de saus waarschijnlijk snel klaar. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een klein beetje nootmuskaat. 

Verwarm de oven voor op 180 graden

Smeer de helft van de bechamelsaus op de boterham op de bakplaat. Strooi hier de helft van de kaas over en leg de plak ham erop. Leg nu de tweede boterham erbovenop met de mosterd-kant naar beneden. Besmeer met de rest van de bechamelsaus en de kaas. 

Bak de tosti zo’n 7 minuten.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *