Bereidingstijden

Bereidingstijden

Ik vind het altijd handig om ongeveer te weten hoelang ik er over doe om een baksel te maken.
Daarom zet ik ook altijd een bereidingstijd bij elk recept.
Bij de bereidingstijd reken ik de tijd dat je begint met het maken van een baksel tot het klaar is. Oventijden, rust- en wachttijden worden dus meegenomen in de bereidingstijd. De tijd dat je bezig bent met het verzamelen van alle nodige ingrediƫnten uiteraard niet.

Voorbeeld:
Je bent 20 minuten bezig met het maken van een taart.
De taart moet daarna 10 minuten in de koelkast.
Ook moet de taart nog een half uur in de oven.
De bereidingstijd is dan 1 uur.

Ik vind dit de makkelijkste manier. Zo kun je gemakkelijk bereken als het 13.00 is en het bezoek om 17.00 komt of je nog tijd hebt om iets lekkers te maken.

Liefs,
Anniek

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *