glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Mini pizzaatjes

Mini pizzaatjes

Deze mini pizzaatjes zijn behalve heeel lekker ook nog eens heeel makkelijk om te maken. Een heerlijk borrelhapje.

Ingredienten

150 gram broodmeel (ik gebruik mix B van Shär)

100 ml water

1 zakje gist

snufje zout

heel klein beetje olijfolie

1 potje rode pesto

geraspte kaas 

ongeveer 5 grote plakken ontbijtspek

klein beetje water

Italiaanse kruiden

Bereiding

Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar.

Maak een grote lap van het deeg. Als je een siliconemat hebt, gebruik deze dan.

         

Gebruik het glaasje om zoveel mogelijk rondjes uit het deeg te halen. Het overige deeg rol je nog een keer uit en herhaal dit tot (bijna) al het deeg uit ronde lapjes bestaat.

Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de rondjes hierop of als je een siliconemat gebruikt leg je de mat met de rondjes deeg op het bakblik. Bak eventueel in 2 sessies.

Schep op elk rondje een theelepel rode pesto.

Druk op elk schepje rode pesto een beetje geraspte kaas.

Pak het spek kort op.

Snijd het spek in (ongeveer) gelijke stukjes. Je maakt er zo veel als je aan pizzaatjes hebt.

Vouw de rondjes dubbel en druk met een vork dicht.

Smeer op de bovenkant van elk pizzaatjes een klein beetje water en bestrooi met Italiaanse kruiden.

Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden 8-12 minuten.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *