glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Kokosmakronen

Kokosmakronen
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 16 kokosmakronen

Ingredi├źnten

4 eieren (eidooiers niet nodig)

witte chocolade

200 g kristalsuiker

200 g gemalen kokos

chocola (eventueel)

Bereiding

Rasp de witte chocolade.

Splits de eieren. Doe de eiwitten in een steelpan. Meng de suiker, witte chocola en kokos door het eiwit en zet de pan op het vuur.

Laat het 3 minuten op middelhoog vuur staan. Blijf roeren. De suiker en kokos zullen smelten en zo ontstaat een dik mengsel.

Verwarm de oven voor op 160 graden. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep hier 16 hoopjes op. Druk het even goed bij elkaar met je vingers, zodat de kokosmakronen niet uit elkaar vallen tijdens/na het bakken.

Bak in 17 minuten gaar, de bovenkant moet goudbruin zijn.

Laat de kokosmakronen even afkoelen.

Smelt de chocolade au bain marie. Giet sliertjes chocolade over de kokosmakronen of dip de onderkant in de chocola.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *