Glutenvrije flammkuchen

Glutenvrije flammkuchen

Ingrediënten

300 g broodmeel

1 el olijfolie

200 ml lauwwarm water

1,5 zakje gist (10/11 g gist)

snufje zout

1 bakje crème fraîche

Vulling. Bijvoorbeeld rode uienringen en parmaham/ groene pesto, cherrytomaten en plakjes mozzarella/ zalm en feta (feta pas na het bakken over de zalm brokkelen)/ rode pesto, stukjes zongedroogde tomaten en basilicum.

Bereiding

Begin met het maken van de bodem. Kneed het broodmeel met de olie, het water en de gist tot een soepel deeg. Kneed ook het zout erdoor.

Leg het deeg in een kom en zet met een natte theedoek een uur in de zon of op de verwarming.

Rol het deeg uit tot een dunne bodem. Hoe dunner je het deeg uitrolt hoe knapperiger de bodem wordt. Smeer de crème fraîche erover en bedek met vulling. Bak in 20 minuten gaar.

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Glutenvrije flammkuchen”

  • Ik heb de flammkuchen gemaakt!! Wat een heerlijk gerecht!! We hebben met de hele familie genoten, en het was makkelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *