Chocolade muesli repen
Een muesli reep is lekker en geeft energie. En het is gezond. Maar is een muesli reep wel zo gezond, vraag ik me soms af. Als je ze zelf maakt weet je in ieder geval zeker dat ze veel vezels en voedingsstoffen bevatten. Doen dus!
Kooktijd: | 1 uur |
Hoeveelheid: | 12 repen |
Ingrediënten
6 eetlepels suiker
6 eetlepels honing
200 gram havermout
50 gram gepofte rijstkorrels (ricepops, bij ontbijtspullen)
50 gram cornflakes
50 gram (gedroogde) cranberry’s
50 gram amandelschaafsel
200 gram (melk) chocolade
1 eetlepel roomboter
Bereiding
Vet een bakvorm in met boter. Leg hierop een vel bakpapier (dit blijft nu goed aan de kom zitten) en zorg dat het bakpapier aan de zijkant(en) een beetje uitsteekt. Hierdoor kan je de muesli repen straks makkelijk uit de vorm krijgen.
Het is erg handig nu alvast de amandelen, havermout, cranbarries, cornflakes en ricepops in goede hoeveelheid klaar te zetten.
Kook het water met de suiker in een (grote) pan. (Alle vulling ingrediënten moeten erin passsen).
Voeg de suiker toe en roer goed.
Haal de pan van het vuur en voeg de amandelen, havermout, cranbarries, cornflakes en ricepops toe. Roer dit heel goed door.
Verdeel de vulling over de ovenschaal en druk het mengsel heel hard aan. Bak zo’n 25 minuten. Laat het mengsel na het bakken in de vorm!
Terwijl de mueslirepen in de oven zitten smelt je de chocolade met de roomboter.
Giet dit mengsel over de muesli repen en verdeel goed.
Zet de vorm zo’n 10 tot 30 minuten in de vriezer.
Trek aan de uitstekende stukjes bakpapier om de muesli uit de vorm te halen.
Snijd repen van de muesli.
Smullen maar!
hoeveel water?
Dit is afhankelijk van jouw ingrediënten, ik zou ongeveer evenveel als de honing en suiker doen.