glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 225 gram room

Ingrediënten

35 g suiker

1 zakje vanillesuiker

1,5 eidooier (eidooiers klutsen in een maatbeker, lees af hoeveel dit is. Deel dit door vier en doe het vervolgens maal 3. Zoveel milliliter heb je nodig)

20 g bloem

175 g melk 

 

Bereiding

 

Meng in een kom de suiker, vanillesuiker en eidooiers door elkaar met een garde. Voeg de bloem toe en roer tot deze volledig is opgenomen.

Verhit de melk in een steelpan. Als het begint te koken draai je het vuur uit. Giet een klein beetje melk toe aan het eimengsel en roer tot het één geheel is. Voeg in delen alle melk aan het eimengsel toe tot het volledig is opgenomen.

Giet het mengsel weer in een steelpan. Verhit het. Het zal onmiddellijk gaan indikken. Aan het begin ontstaan er een paar klontjes. Als je gewoon rustig door blijft roeren zullen die weer verdwijnen. 

Heeft het mengsel de juiste dikte gekregen (ongeveer zo dik als vla) dan giet je het in een bakje. Leg een stukje plastic folie op de room en druk het folie op de room. De hele bovenste laag room moet bedekt zijn met folie, anders ontstaat een vel.

Zet het mengsel in de koelkast. Het dikt hier nog een beetje in. Verwerk de room koud.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *