glutenvrije recepten en lekkernijen van Anniek

Pesto-risotto

Pesto-risotto

Risotto: heerlijk! Zeker met pesto, parmezaan en eventueel pijnpoompitten!

Kooktijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

 

Ingredi├źnten

300 gram risotto rijst

30 gram roomboter

2 sjolotten of kleine uien

1 teen knoflook

2 blokjes (kippen)bouillon

1 potje groene pesto

100 gram parmezaanse kaas

pijnpoompitten (optioneel)

 

Bereiding

Kook 1 liter water en los hierin de bouillonblokjes op.

Verhit de boter.

Snipper de ui, pers de knoflook, voeg toe aan de boter en fruit circa 3 minuten.

Voeg de rijst toe en bak zo’n 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn.

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.

Voeg weer een scheut bouillon toe en ga door tot de rijst gaar is. (duurt ongeveer 20 minuten)

Bak ondertussen de pijnboompitten zonder boter of olie. Blijf continue roeren totdat ze lichtbruin worden. Laat ze even afkoelen op een bord, niet in de pan, dan garen ze door en worden ze zwart.

Rasp de kaas.

Verdeel de risotto over de borden, schepje pesto en kaas erover en de pijnboompitten erbij.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *