Glutenvrije flammkuchen

Glutenvrije flammkuchen

Als je op zoek bent naar een heerlijk, licht gerecht dat even net iets anders is dan de meeste maaltijden, is flammkuchen een fantastische keuze! Het is simpel te maken en wat de toppings betreft zijn er oneindig veel variaties mogelijk. In dit recept leg ik je de basis van flammkuchen uit, en ik geef je een aantal ideeën voor de toppings. Bak ze!

Ingrediënten

300 g broodmeel
1 el olijfolie
200 ml lauwwarm water
10 g gist
snufje zout
Crème fraîche
Toppings, bijvoorbeeld:
-Rode uienringen en parmaham
-Groene pesto, cherrytomaten en mozzarella
-Zalm en feta (feta niet meebakken!)
-Rode pesto, zongedroogde tomaten en basilicum.

Bereiding

Begin met het maken van de bodem. Kneed het broodmeel met de olie, het water en de gist en zout tot een soepel deeg. Zorg dat de gist en het zout niet direct in contact komen met elkaar, om de werking van de gist te optimaliseren.

Laat het deeg een uur rijzen op een warme plaats.

Rol het deeg uit tot een dunne bodem. Hoe dunner je het deeg uitrolt hoe knapperiger de bodem wordt. Smeer de crème fraîche erover en bedek met de toppings. Bak in 20 minuten gaar.

Print Friendly, PDF & Email


1 gedachte over “Glutenvrije flammkuchen”

  • Ik heb de flammkuchen gemaakt!! Wat een heerlijk gerecht!! We hebben met de hele familie genoten, en het was makkelijk te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *