Cacao macarons

Cacao macarons

Deze koekjes zijn echt heerlijk! Je hebt ze vast wel eens in de winkel zien liggen. Je hebt ze in verschillende kleuren, maten en smaken. Vaak zitten er vijf verschillende macarons in één pakje. Macarons zijn vaak erg duur. Dit is niet heel gek, want het is niet supermakkelijk om ze te maken, maar met dit recept moet het zeker lukken. Ik vond dit de heerlijkste koekjes die er bestaan, dus ik denk dat jij ze ook maar eens moet gaan bakken!

Bereiding:
Haal de boter voor de vulling alvast uit de ijskast, zodat je strakst makkelijker de vulling kan maken.

Klop de eiwitten stijf met 1 eetlepel poedersuiker.

Voeg als de eiwitten stijf zijn in delen de rest van de poedersuiker toe.

Schep voorzichtig het amandelmeel door het glanzende eiwitmengsel.

Voeg de cacao toe.

Laat het beslag een half uurtje rusten.

Als het beslag ongeveer 20 minuten staat, kun je de oven aanzetten op 170 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schep de helft van het beslag in (ongeveer 16) kleine platte cirkeltjes, dit kan waarschijnlijk niet allemaal op 1 bakplaat. (Let er wel op dat het een even aantal is, want straks

komen er twee op elkaar).

Bak 12 minuten.

Terwijl de eerste lading in de oven zit, kan je op een nieuw bakpapiertje alvast de rest van het beslag in cirkeltjes spuiten.

Als de eerste macarons uit de oven zijn, kun je de tweede lading opnieuw 12 minuten bakken.

Terwijl de macarons afkoelen kun je aan de vulling beginnen.

Klop de boter zacht met een mixer.

Voeg de poedersuiker, slagroom en vanille toe.

Smeer als de macarons volledig zijn afgekoeld op de helft een dikke laag boterroom.

Zoek steeds een macarons met vulling en een macaron zonder vulling die ongeveer even groot zijn en plak ze op elkaar.

Smullen maar!

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *