Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart

Fris toetje van dunne plakjes appel met een een laagje koek!

Kooktijd: 1 uur
Hoeveelheid: 1 schaal appelkruimeltaart, 30 cm doorsnede

 

Ingrediënten

150 gram bloem (ik gebruik kuchen en keksen, te koop bij de tuinen)

75 tam witte basterdsuiker

kaneel

100 gram roomboter

2 appels

40 gram kristalsuiker

 

Bereiding

Snijd de boter in kleine stukjes.

Doe de stukjes boter, de bloem, basterdsuiker, en een lepel kaneel in een kom.

kneed tot een egaal deeg.

Wikkel in folie of leg in een schaaltje en zet in de ijskast.

Schil de appels.

Snijd er dunne plakjes vanaf.

Vet een ronde ovenschaal in met roomboter.

Leg de plakjes op de bodem van de schaal.

appelkruimeltaart-appeltjes-in-schaal

Meng in een schaaltje de kristalsuiker met een grote snuf kaneel.

Strooi over de appeltjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal het deeg uit de ijskast.

Pak kleine stukjes deeg van de bal en leg op de appels tot de appeltjes zijn bedekt met kleine bolletjes deeg en al het deeg op de appeltjes ligt.

appelkruimeltaart-voor-het-bakken

Zet 25-30 minuten in de oven.

Als het lijkt alsof je met een vork in het deeg hebt geprikt en het lichtbruin kleurt is het klaar. (Het moet er net zo uit zie als de foto hieronder!)

appelkruimeltaart

Laat tien minuutjes afkoelen.

Schep met een spatel een groot stuk heerlijke appelcrumbel!

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *